Jag använder durramjöl och havremjöl tillsammans med mjölmixen för att få en lite grövre mer rustik smak på baguetterna, men det går bra att använda bara mjölmix eller ersätta mjölerna med varandra. Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Bagaren och Kocken. Jag använder en baguetteplåt för att få fin form på mina baguetter. Det är inte nödvändigt men jag tycker att resultatet blir lite bättre med en sådan. En bra och prisvärd variant hittar du här: Baguetteplåt (annonslänk). Glutenfria minibaguetter 50 g jäst 200 g (2 dl) mjölk 300 g (3 dl) vatten 15 g (1 1/2 msk) fiberhusk 17 g (1 dl) pofiber 40 g (2 msk) rapsolja 20 g (1 1/2 msk) strösocker 1 tsk salt 100 g (2 dl) durramjöl (går att byta ut mot havremjöl eller mjölmix) 80 g (2 dl) glutenfritt havremjöl (går att byta ut mot durramjöl eller mjölmix) 210 g (3 1/2 dl) glutenfri mjölmix, tex Finax röda eller Semper mix Smula ner jästen i en degbunke. Värm mjölk och vatten till 37 grader och vispa ut jästen med vätskan. Vispa ner fiberhusk och wpofiber och låt svälla i 10 minuter. Tillsätt olja, socker, salt och mjölerna och arbeta ihop degen ordentligt, gärna i assistent. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Stjälp upp degen på ett bakbord mjölat med mjölmix. Dela den i två delar och rulla ut till längder. Dela varje längd i fyra delar eller fler om du vill ha mindre baguetter. Lägg baguetterna på en plåt, gärna en baguetteplåt, med bakplåtspapper. Låt minibaguetterna jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 12-15 minuter tills de fått fin färg. Låt svalna på galler under bakduk. Prova också mina recept på glutenfria baguetter, glutenfria vitlöksbaguetter och enkla glutenfria baguetter.