Annons
Annons

Glutenfria minipavlovas

Söta marängbakelser fyllda med citrongrädde. Toppa med frukt och bär eller annan valfri garnering. Nu till påsk kan det vara roligt att garnera med påskgodis eller en persikohalva så att bakelsen ser ut som ett stekt ägg.

2016-03-20 11_Fotor
Minipavlovas (4 st)

2 äggvitor
1 dl strösocker
1 tsk maizena
1/2 tsk citronsaft

Garnering:
2 1/2 dl vispgrädde
1/2 dl lemon curd
Frukt/Bär/Godis

 1. Vispa äggvitorna med elvisp till ett hårt skum.
 2. Vispa i sockret lite i taget och vispa till en fast och blank maräng.
 3. Vänd ner maizena och citronsaft och blanda försiktigt till en jämn smet.
 4. Klicka ut marängsmeten i fyra högar på en plåt med bakplåtspapper. Bred ut till rundlar, ca 8 cm i diameter. Gör en fördjupning i mitten av varje.
 5. Grädda i mitten av ugnen i 110 grader i ca 1 1/2 timme. Stäng av ugnen och öppna ugnsluckan på glänt. Låt pavlovorna stå kvar i ugnen tills de svalnat.
 6. Vispa grädden och blanda med lemon curden. Spritsa citrongrädden i mitten av pavlovorna och toppa med valfri garnering.
Annons
Annons
Dela på:

2 kommentarer till “Glutenfria minipavlovas”

 1. Johanna Rydsberg skriver: 24 mars, 2016

  Jag brukar göra din pavlova tårta men där blandar jag inte grädden med lemon curlden som du gör i denna, är de något man kan göra på tårtan också eller de passar bara för dessa? Blir de godare ? 🙂


  1. Anneli Andersson skriver: 29 mars, 2016

   Hej Johanna! Det går bra att blanda grädden med lemon curden även till tårtan, smaken av citron blir lite mildare om man gör på det sättet men det är en smaksak hur man vill göra. /Anneli


Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar