Glutenfria morotsfrallor (15 st) 50 g jäst 300 g (3 dl) mjölk 150 g (1 1/2 dl) vatten 15 g (1 1/2 msk) fiberhusk 90 g (2 1/2 dl) glutenfria havregryn * 150 g finriven morot 15 g (1 msk) strösocker 45 g (1/2 dl) rapsolja 1 tsk salt 390 g (6 1/2 dl) glutenfri mjölmix (jag använder Finax röda) Smula ner jästen i en degbunke. Värm mjölk och vatten till 37 grader och vispa ut jästen med vätskan. Vispa ner fiberhusk och havregryn och låt svälla i 10 minuter. Tillsätt morot, strösocker, rapsolja, salt och mjölmix och arbeta ihop degen ordentligt i assistent eller med elvispens degkrokar. Strö lite mjölmix runtom degen och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Stjälp upp degen på ett bakbord mjölat med mjölmix. Dela degen i 15 delar och forma till frallor. Lägg frallorna på plåtar med bakplåtspapper och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 10-12 minuter tills de fått fin färg.* Havregrynen kan bytas ut mot boveteflingor eller hirsflingor eller uteslutas, men öka då mängden mjölmix med 90 g (1 1/2 dl) Tips på fler glutenfria recept med morot: Glutenfritt morotsbröd i långpanna Glutenfria morotsscones Glutenfria tekakor med morot Naturligt glutenfritt morotsbröd Glutenfri morotskaka Naturligt glutenfri snabb morotslimpa Glutenfria morotsbollar Glutenfri morotstårta