Prova också mina recept på glutenfri morotskaka eller glutenfri morotstårta med gudomlig frosting! Glutenfria morotsscones (8 bitar) 3 dl (180 g) glutenfri mjölmix, tex Finax röda 1 1/2 dl (52 g) havregryn (ren havre) 1/2 dl (9 g) pofiber 2 tsk bakpulver 1/2 tsk salt 1 finriven morot (100 g) 1/2 dl (45 g) rapsolja 1 dl (100 g) mjölk 1 ägg Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt riven morot, olja, mjölk och ägg. Blanda snabbt ihop till en deg. Klicka ut degen till två runda kakor på en plåt med bakplåtspapper, ca 2 cm tjocka. Nagga och skär ett kryss i varje kaka. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 12 minuter. Missa inte heller mitt recept på glutenfritt morotsbröd.