Glutenfria muffins (8-10 st) 125 g rumsvarmt smör 180 g (2 dl) strösocker 2 ägg 2 tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker 240 g (4 dl) glutenfri mjölmix, tex Finax eller Lailas 125 g (1 1/4 dl) mjölk Vispa smör och strösocker krämigt med elvisp. Tillsätt äggen och vispa lite till. Blanda bakpulver, vaniljsocker och mjölmix i en bunke och vänd ner i smeten tillsammans med mjölken. Fyll muffinsformar till ungefär 3/4 med smet. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 12-15 minuter. Tips på andra glutenfria muffins: Glutenfria kladdkakemuffins Glutenfria mazarinmuffins Glutenfria pannkaksmuffins Glutenfria chokladmuffins med kolagömma Glutenfria semmelmuffins Glutenfria geléhallonmuffins Glutenfria hallonmuffins med krämig topping Glutenfria mazarinmuffins med hallon