Annons

Glutenfria muffins

Helt vanliga klassiska glutenfria muffins med en ton av vanilj. Ät dem som de är eller dekorera med grädde eller frosting till festliga cupcakes!

Glutenfria muffins på fat

Glutenfria muffins (8-10 st)
125 g rumsvarmt smör
180 g (2 dl) strösocker
2 ägg
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
240 g (4 dl) glutenfri mjölmix, tex Finax eller Lailas
125 g (1 1/4 dl) mjölk

  1. Vispa smör och strösocker krämigt med elvisp.
  2. Tillsätt äggen och vispa lite till.
  3. Blanda bakpulver, vaniljsocker och mjölmix i en bunke och vänd ner i smeten tillsammans med mjölken.
  4. Fyll muffinsformar till ungefär 3/4 med smet.
  5. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 12-15 minuter.

Glutenfria muffins till fika

Annons
Annons
Dela på:

4 kommentarer till “Glutenfria muffins”

  1. Marika skriver: 21 juli, 2020

    125g mjölk blir 1 1/2 dl och mjölet blir inte ens 1 dl på min våg. Vad ska jag gå på? Dl eller vikt?


    1. Anneli Bark skriver: 22 juli, 2020

      Hej! Menar du att 240 g mjöl inte ens blir 1 dl? I så fall måste det vara något fel.. Att gå på vikten blir mest rätt så länge det inte är uppenbart fel för då kanske inte vågen fungerar tillförlitligt? Men om 240 g på din våg inte ens blir 1 dl så behöver du gå på mått. Lycka till!


  2. Marlene skriver: 4 augusti, 2020

    Kan man tillsätta blåbär i dessa tro? 😄 Barnen är sugna på blåbärsmuffins!


    1. Anneli Bark skriver: 4 augusti, 2020

      Hej! Ja det borde gå bra. Lycka till!


Annons

Laddar