Här hittar du också recept på klassiska glutenfria hasselnötskakor. Glutenfria nötkakor med choklad (16 st) 50 g (ca 2 st) äggvita 100 g (ca 2 dl) hasselnötsmjöl eller malda hasselnötter 90 g (1 dl) strösocker 50 g mörk choklad 16 chocolate chips eller chokladbitar Vispa äggvitorna till hårt skum med elvisp. Grovhacka chokladen och blanda den med hasselnötsmjölet och sockret. Rör ner nötblandningen i äggvitan och blanda ihop till en smet. Rulla 16 bollar av smeten och placera på en plåt med bakplåtspapper. Tryck ner en chokladbit i mitten av varje kaka. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 10 minuter. Tips på andra recept på glutenfria småkakor: Naturligt glutenfria cookies Glutenfria daimchokladsnittar Glutenfria drömmar Glutenfria gaffelkakor Glutenfria kardemummakakor Naturligt glutenfria kolakakor Glutenfria hallongrottor