Annons

Glutenfria nötkakor med choklad

Nötter och choklad är så gott ihop och här har jag bakat småkakor med hasselnötter och choklad. Kakorna har en lite krispig yta men är mjuksega inuti och otroligt goda.

Här hittar du också recept på klassiska glutenfria hasselnötskakor.

Glutenfria nötkakor med choklad

Glutenfria nötkakor med choklad (16 st)
50 g (ca 2 st) äggvita
100 g (ca 2 dl) hasselnötsmjöl eller malda hasselnötter
90 g (1 dl) strösocker
50 g mörk choklad
16 chocolate chips eller chokladbitar

  1. Vispa äggvitorna till hårt skum med elvisp.
  2. Grovhacka chokladen och blanda den med hasselnötsmjölet och sockret.
  3. Rör ner nötblandningen i äggvitan och blanda ihop till en smet.
  4. Rulla 16 bollar av smeten och placera på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Tryck ner en chokladbit i mitten av varje kaka.
  6. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 10 minuter.

Glutenfria nötkakor med choklad

Annons

Annons
Dela på:

Annons

Laddar