Annons

Glutenfria nötpannkakor

Här kommer receptet på jättegoda och hälsosamma pannkakor gjorda på hasselnötsmjöl och fiberhusk. Jag älskar att äta pannkakor till frukost och mina nötpannkakor kan ätas med gott samvete varje dag om man så vill!

Glutenfria nötpannkakor

Glutenfria nötpannkakor
2 ägg
350 g (3 1/2 dl) mjölk
10 g (1 msk) fiberhusk
100 g (2 dl) hasselnötsmjöl eller malda hasselnötter
1 nypa salt
1 nypa vaniljpulver
Smör eller olja till stekpannan

  1. Vispa ihop ingredienserna och låt smeten svälla i 5-10 minuter.
  2. Hetta upp smör eller olja i en stekpanna och grädda gyllenbruna pannkakor. Pannkakorna håller inte ihop lika bra som vanliga pannkakor så prova att steka lite mindre pannkakor om du tycker att de är svåra att vända.

Servera gärna med hackade nötter och nutella.

Annons

Glutenfria nötpannkakor

Dela på:

Kommentarer till “Glutenfria nötpannkakor”

  1. Julia skriver: 15 april, 2019

    Ett tips är att tänka om där med nutellan.. det innehåller stor mängd palmolja som bidrar till skövling av regnskogar och massa andra hemskheter 😷 finns många bättre alternativ till nutella i butikerna!


Annons

Laddar