Glutenfria nougatrutor (ca 24 st) 200 g smör 160 g (1 3/4 dl) strösocker 1 msk vaniljsocker 70 g (1/2 dl) ljus sirap 230 g (6 1/2 dl) havregryn (ren havre) 2 tsk bakpulver 24 g (2 msk) potatismjöl 200 g nougat Smält smöret i en stor kastrull på spisen. Rör ner övriga ingredienser utom nougaten. Bred ut smeten i en liten långpanna, ca 20 x 30 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 15-20 minuter. Hyvla nougaten med osthyvel och lägg på den varma kakan. Bred ut nougaten i ett jämnt lager när den smält. Skär kakan i rutor och ställ kallt så att nougaten stelnar. Tips på andra goda glutenfria småkakor: Glutenfria nutellaflarn Glutenfria jordnötsrutor Glutenfria triple chocolate chip cookies Glutenfria chokladsnittar med flingsalt Naturligt glutenfria kolakakor Glutenfria gaffelkakor