Glutenfria nougatrutor i långpanna (ca 35 st) 250 g smör 270 g (3 dl) strösocker 70 g (1/2 dl) ljus sirap 315 g (9 dl) glutenfria havregryn 25 g (2 msk) potatismjöl eller glutenfri mjölmix 1 msk bakpulver 200 g nougat Smält smöret i en stor kastrull. Rör ner övriga ingredienser utom nougaten direkt i kastrullen med det smälta smöret. Platta ut smeten i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 15 minuter. Hyvla nougaten över den varma kakan med osthyvel. Bred ut i ett jämnt lager. Skär i rutor och ställ kallt tills nougaten stelnat. Fler varianter på samma kaka: Glutenfria favoritkakor Glutenfria havrerutor med daim Glutenfria cashewrutor Glutenfria havrerutor med choklad Glutenfria nougatrutor