Glutenfria nougatrutor i långpanna (ca 35 st)250 g smör270 g (3 dl) strösocker70 g (1/2 dl) ljus sirap315 g (9 dl) glutenfria havregryn25 g (2 msk) potatismjöl eller glutenfri mjölmix1 msk bakpulver200 g nougatSmält smöret i en stor kastrull.Rör ner övriga ingredienser utom nougaten direkt i kastrullen med det smälta smöret.Platta ut smeten i en långpanna (min är 30x40 cm) klädd med bakplåtspapper.Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 15 minuter.Hyvla nougaten över den varma kakan med osthyvel. Bred ut i ett jämnt lager. Skär i rutor och ställ kallt tills nougaten stelnat. Fler varianter på samma kaka:Glutenfria favoritkakorGlutenfria havrerutor med daimGlutenfria cashewrutorGlutenfria havrerutor med chokladGlutenfria nougatrutor