Glutenfria nutellabullar (ca 20 st) 25 g jäst 3 dl mjölk 1 msk fiberhusk 75 g rumsvarmt smör 3/4 dl vit sirap (går att ersätta med strösocker) 1/4 tsk salt 1/2 uppvispat ägg ca 5 dl (300 g) glutenfri mjölmix Fyllning: 100 g rumsvarmt smör ca 2 dl nutella Pensling: 1/2 ägg uppvispat med 1 tsk vatten och en nypa salt Pärlsocker Värm mjölken till 37 grader och vispa ut jästen med mjölken i en bunke. Vispa ner fiberhusk och låt svälla i ca 10 minuter. Tillsätt resterande ingredienser till degen (spara ca 1/2 dl mjölmix till utbakningen) och arbeta degen med degkrokar tills den blir smidig. Dock ska den ska vara lite kladdig. Låt degen vila i bunken under bakduk i ca 20 minuter. Stjälp upp degen på ett bakbord mjölat med mjölmix. Arbeta eventuellt in mer mjölmix om den är för kladdig. Kavla ut till en rektangulär platta. Bred på ett lager smör och ovanpå det ett lager nutella. Vik degen dubbel och skär ca 1,5 cm breda remsor av degen. Skär sedan ett snitt i mitten av varje remsa så att det blir som två byxben som hålls ihop längst upp. Tvinna "byxbenen" runt varandra och snurra ihop till bullar. Lägg i bullformar eller direkt på plåtar med bakplåtspapper. Det går också att baka ut till vanliga snäckor: Rulla ihop degen från långsidan och skär rullen i bitar som läggs med snittytan uppåt i bullformar. Låt bullarna jäsa under bakduk i ca 45 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda nutellabullarna i mitten av ugnen i 250 grader i 8-10 minuter. Andra goda recept på glutenfria bullar: glutenfria kanelbullar, glutenfria lakritsbullar, glutenfria solbullar, glutenfria blåbärsbullar.