Glutenfria nutellasemlor (6 stora eller 8 små) 25 g jäst 50 g smör 2 1/2 dl mjölk 1 msk fiberhusk 1/2 dl vit sirap 1/2 ägg 1 tsk stötta kardemummakärnor 1/2 tsk salt 1/2 tsk hjorthornssalt 300 g (ca 5 dl) glutenfri mjölmix (Semper mix) 1/2 uppvispat ägg till pensling Fyllning: Inkråmet från bullarna ca 3 dl nutella ca 2 msk mjölk eller grädde ca 4 dl vispgrädde Florsocker att pudra över 1. Smula ner jästen i en degbunke. 2. Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till 37 grader. Häll degspadet över jästen och rör tills den löst sig. 3. Tillsätt fiberhusk. Rör om och låt svälla i 10 minuter. 4. Blanda ner sirap, uppvispat ägg, kardemumma, salt, hjorthornssalt och hälften av mjölmixen. Arbeta degen väl i maskin. Tillsätt resten av mjölmixen i omgångar, men spar lite till utbakningen. Fortsätt bearbetningen av degen tills den är slät och släpper bunken. 5. Låt jäsa under bakduk i minst 30 minuter. 6. Stjälp upp degen på ett bakbord mjölat med glutenfri mjölmix och dela den i 6 delar om du vill ha stora semlor, eller 8 delar om du vill ha lite mindre semlor. Rulla till bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. 7. Täck bullarna med bakduk och låt jäsa i ca 30 minuter. 8. Pensla med ägg och grädda bullarna i mitten av ugnen i 250 grader ca 8-10 minuter. Låt kallna på galler under bakduk. 9. Skär av toppen på bullarna. Gröp ur inkråmet och lägg i en skål. 10. Blanda ihop inkråmet med hälften av nutellan och mjölk eller grädde. Späd med mer vätska om du vill ha massan lösare. 11. Fyll bullarna med nutellafyllningen. 12. Vispa grädden och blanda en del av den med resten av nutellan tills du får önskad konsistens. Spritsa eller bred ut nutellablandningen ovanpå fyllningen. 13. Spritsa eller klicka ut resterande grädde ovanpå nutellan. Lägg på locken och pudra över florsocker. Recept på andra glutenfria semlor: prinsessemlor, semlor, semmeltårta, semmelkladdkaka.