Annons

Glutenfria ostfrallor

Goda och saftiga frallor som gräddas med riven ost ovanpå. Passar lika bra till frukost som till soppa eller på buffén.

2016-02-14 10_Fotor
Glutenfria ostfrallor (ca 15 st)

50 g jäst
6 dl vatten
2 msk (10 g) psylliumhusk
1/2 dl rapsolja
1 1/2 tsk salt
2 dl pofiber
2 dl durramjöl
9 dl glutenfri mjölmix, tex Semper mix

Garnering: Riven ost (jag hade västerbottenost)

Annons

1. Smula ner jästen i en bunke.
2. Värm vattnet till 37 grader och vispa ut jästen med lite av det.
3. Vispa ner resten av vattnet och psylliumhusken. Låt svälla i 10 minuter.
4. Tillsätt olja, salt, pofiber, durramjöl och mjölmix och arbeta degen ordentligt med degkrokar i ca 10 minuter.
5. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
6. Klicka ut den lösa degen på plåtar med bakplåtspapper.
7. Låt jäsa i ytterligare 30 minuter.
8. Penlsa bullarna med vatten och strö över riven ost.
9. Grädda i mitten av ugnen i 250 grader i ca 10 minuter.

Annons
Dela på:

2 kommentarer till “Glutenfria ostfrallor”

  1. Susann skriver: 19 mars, 2016

    Goda frallor – men ännu godare och ”saftigare” när man även sätter riven ost i smeten / smaksak ?


    1. Anneli Andersson skriver: 19 mars, 2016

      Det ska jag prova nästa gång, tack för tipset! /Anneli


Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar