Annons

Glutenfria pannkaksmuffins

Pannkaksmuffins är ugnspannkaka som gräddas i muffinsplåt och blir små söta och goda bakverk. Garnera med vispgrädde och bär och servera till frukost, brunch, fika eller dessert. Eller varför inte ta med dem på utflykten?

IMG_4040_Fotor

Glutenfria pannkaksmuffins (12 st)
3 ägg
4 dl mjölk
2 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
2 1/2 dl glutenfri mjölmix

  1. Vispa ihop äggen med hälften av mjölken.
  2. Blanda de torra ingredienserna och vispa ner blandningen i smeten.
  3. Tillsätt resten av mjölken och vispa till en slät smet.
  4. Fördela smeten i en smord muffinsplåt.
  5. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 15 minuter.

Servera med dina favorittillbehör. Mina favoriter är vispgrädde, färska bär och nutella.

Annons
Annons

Andra recept som gör succé till frukost eller brunch är glutenfria våfflorglutenfria nutellavåfflorglutenfria krabbelurer och glutenfria amerikanska pannkakor.

Glutenfria pannkaksmuffins brunch
Pannkaksmuffins går också att grädda i små sockerkaksformar, här i formar från Nordic Ware Scandinavia.
Dela på:

2 kommentarer till “Glutenfria pannkaksmuffins”

  1. Kristin skriver: 23 juni, 2020

    Hej! Kan man frysa in pannkaksmuffinsen?


    1. Anneli Bark skriver: 23 juni, 2020

      Hej! Jag har inte provat men det borde gå bra!


Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar