Glutenfria påskbakelser (6 st) 3 ägg 2 dl strösocker 1 1/2 dl potatismjöl 2 tsk bakpulver 1/2 dl mjölk Lemon curd: 50 g smör 2 dl strösocker 2 ekologiska citroner 2 äggulor Fyllning och garnering: Lemon curd 5 dl vispgrädde 6 inlagda persikohalvor Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Blanda potatismjöl och bakpulver och vänd ner det i smeten omväxlande med mjölken. Rör försiktigt till en jämn smet. Häll smeten i en långpanna (30 x 40 cm) klädd med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 250 grader ca 5 minuter. Ta ut kakan ur ugnen och stjälp upp den på ett sockrat bakplåtspapper. Dra bort papperet som kakan gräddats på. Lemon curd: Skrubba citronerna och finriv skalet från en citron. Pressa ur totalt 1 dl saft ur båda citronerna. Koka upp citronsaft, skal, socker och smör i en kastrull. Vispa ner äggulorna i kastrullen. Låt blandningen sjuda under vispning tills den tjocknar, ca 5-10 minuter. Låt svalna. Vispa grädden och blanda lemon curden med ca 1/2 dl av grädden. Bred citrongrädden över kakan och rulla ihop den. Rulla från kortsidan om du vill ha stora bakelser och från långsidan för mindre bakelser. Skär rulltårtan i tjocka skivor och ställ dem med snittytan upp. Spritsa på grädde och garnera med en persikohalva.