Om du gillar jordnötssmör och choklad får du inte heller missa mina recept på glutenfri snickerstårta och glutenfria jordnötskakor.
Glutenfria peanut butter cups (ca 15 st)
275 g choklad
150 g jordnötssmör (gärna crunchy)
2 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker
ca 1/2 tsk flingsalt
- Smält hälften av chokladen.
- Fördela chokladen i små muffinsformar, gärna placerade i en minimuffinsplåt så blir det stadigare. Bred ut chokladen lite upp på kanterna av formarna så att det blir som små skålar. Ställ i kylskåpet en stund tills de stelnat.
- Rör ihop jordnötssmör, florsocker, vaniljsocker och flingsalt till fyllningen.
- Ta ut chokladformarna och bred ut en klick (ca 1 msk) av fyllningen i varje form.
- Smält resten av chokladen och häll den över fyllningen så att det täcker formen helt.
- Ställ formarna i kylskåpet tills de stelnat.
Förvara peanut butter cupsen i kylskåpet. De går också bra att frysa.
Kommentarer till “Glutenfria peanut butter cups”
Trevligt
Hoppas allt är bra
Sigrid Nordqvist