Det fina julröda uppläggningsfatet i keramik finns att fynda i Året Runts webbutik. Glutenfria pepparkakscookies (ca 36 st) 150 g smör 1 1/2 dl farinsocker 1 dl strösocker 1 ägg 4 dl havregryn (ren havre) 1 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker 2 tsk malen kanel 1 tsk malen ingefära 1 tsk malen kryddnejlika 1 tsk malen kardemumma 1 1/2 dl rismjöl 1/2 dl maizena majsstärkelse 1 1/2 dl russin 2 dl salta jordnötter 150 g chokladknappar eller grovhackad choklad (jag blandar både ljus, mörk och vit choklad). Smält smöret i en stor kastrull. Tillsätt resterande ingredienser och blanda till en tjock smet. Forma bollar av smeten och lägg på plåtar med bakplåtspapper, 12 bollar på varje plåt blir lagom. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 175 grader i ca 10 minuter. Det här receptet passar utmärkt att ge bort i present tillsammans med en kakmix på burk.