Glutenfria pepparkakscupcakes (ca 20 st)
100 g rumsvarmt smör
1 dl farinsocker
1 dl strösocker
2 ägg
1 tsk fiberhusk
1 tsk malen kanel
1/2 tsk malen ingefära
1/2 tsk malen kryddnejlika
1/2 tsk malen kardemumma
1/2 dl lingonsylt
1 1/2 dl gräddfil
1 tsk bikarbonat
3 dl glutenfri mjölmix
Frosting:
40 g rumsvarmt smör
2 1/2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
75 g cream cheese
Lingon till dekoration
- Vispa ihop smöret med farin- och strösockret.
- Knäck i äggen ett i taget och vispa till en fluffig smet.
- Tillsätt resten av ingredienserna och blanda till en jämn smet.
- Klicka ut smeten i muffinsformar, fyll formarna till ca 3/4 med smet.
- Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 15-20 minuter. Låt svalna.
- Vispa ingredienserna till frostingen krämigt med elvisp. Spritsa eller bred ut frostingen på muffinsarna. Dekorera med lingon.
2 kommentarer till “Glutenfria pepparkakscupcakes”
Vilken sorts muffinsformar? Hur stora?
Det finns så många olika.
Mvh Sanna
Jag använder ”vanliga” muffinsformar, dvs inte den större modellen utan som vanliga bullformar. Det spelar ingen roll vilken storlek på muffinsform du använder, tänk bara på att du möjligen behöver öka gräddningstiden med någon minut om du använder större formar.