Annons

Glutenfria pepparkakscupcakes

Glutenfria pepparkakscupcakes är mjuka och saftiga pepparkaksmuffins toppade med en len och krämig frosting. En höjdpunkt vid jul- och adventsfikat!

Glutenfria pepparkakscupcakes

Glutenfria pepparkakscupcakes (ca 20 st)
100 g rumsvarmt smör
1 dl farinsocker
1 dl strösocker
2 ägg
1 tsk fiberhusk
1 tsk malen kanel
1/2 tsk malen ingefära
1/2 tsk malen kryddnejlika
1/2 tsk malen kardemumma
1/2 dl lingonsylt
1 1/2 dl gräddfil
1 tsk bikarbonat
3 dl glutenfri mjölmix

Annons

Frosting:
40 g rumsvarmt smör
2 1/2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
75 g cream cheese
Lingon till dekoration

Annons
  1. Vispa ihop smöret med farin- och strösockret.
  2. Knäck i äggen ett i taget och vispa till en fluffig smet.
  3. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda till en jämn smet.
  4. Klicka ut smeten i muffinsformar, fyll formarna till ca 3/4 med smet.
  5. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 15-20 minuter. Låt svalna.
  6. Vispa ingredienserna till frostingen krämigt med elvisp. Spritsa eller bred ut frostingen på muffinsarna. Dekorera med lingon.
Dela på:

2 kommentarer till “Glutenfria pepparkakscupcakes”

  1. Susanne skriver: 19 november, 2020

    Vilken sorts muffinsformar? Hur stora?
    Det finns så många olika.
    Mvh Sanna


    1. Anneli Bark skriver: 19 november, 2020

      Jag använder ”vanliga” muffinsformar, dvs inte den större modellen utan som vanliga bullformar. Det spelar ingen roll vilken storlek på muffinsform du använder, tänk bara på att du möjligen behöver öka gräddningstiden med någon minut om du använder större formar.


Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar