Pepparkaksgrottorna går självklart att fylla med sylt eller något annat gott också om du inte vill använda nutella. Glutenfria pepparkaksgrottor (ca 25 st) 50 g smör 20 g (1/4 dl) strösocker 20 g (1/4 dl) farinsocker 40 g (2 msk) ljus sirap 2 tsk malen kanel 1 tsk malen ingefära 1 tsk malen kryddnejlika 1 tsk malen kardemumma 1 tsk fiberhusk 45 g (3 msk) kallt vatten 1 litet ägg 1/2 tsk bikarbonat 180 g (3 dl) glutenfri mjölmix, tex Semper mix Nutella Smält smöret i en kastrull. Rör ner strösocker, farinsocker, sirap och kryddor. Koka upp och ta av kastrullen från plattan. Tillsätt fiberhusk och vatten. Låt stå och svalna i ca 20 minuter. Rör ner ägget och mjölmixen blandad med bikarbonaten. Arbeta degen med degkrokar i några minuter. Den ska vara ganska lös. Slå in degen i plastfolie eller lägg den i en plastpåse (tänk på att degen måste ha lite plats att svälla så vira inte in den för hårt). Lägg degen i kylskåp och låt vila i minst ett dygn. Ta fram degen ur kylskåpet en stund innan den ska bakas ut. Forma degen till en rulle och skär den i ca 30 bitar. Rulla bitarna till bollar och gör en fördjupning i mitten av varje boll. Lägg pepparkaksbollarna på plåtar med bakplåtspapper och klicka i nutella i fördjupningarna. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 10 minuter. Tips på fler goda glutenfria pepparkaksrecept: Klassiska glutenfria pepparkakor Glutenfri mjuk pepparkaka Glutenfria lunchpepparkakor Glutenfri pepparkakskladdkaka Glutenfria skurna pepparkakor Glutenfria pepparkakssnittar Glutenfria pepparkakscupcakes