Glutenfria pepparkaksrutor med frosting 150 g smör 3 ägg 270 g (3 dl) strösocker 3 tsk malen kanel 2 tsk malen ingefära 2 tsk malen kardemumma 2 tsk malen nejlika 1 1/2 tsk bikarbonat 325 g (6 dl) glutenfri mjölmix (Lailas blå) 200 g (2 dl) filmjölk Frosting: 50 g rumsvarmt smör 100 g cream cheese 1 tsk vaniljsocker 240 g (4 dl) florsocker 1-2 dl lingon till garnering (frysta går bra) Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och strösocker pösigt med elvisp. Blanda kryddorna med bikarbonat och mjölmix och vänd ner i smeten tillsammans med filmjölken och det smälta smöret. Rör försiktigt till en jämn smet. Fördela smeten i en ugnsform eller liten långpanna (25x30 cm) klädd med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 175 graders ugnsvärme i ca 15-20 minuter. Känn efter med en sticka om kakan är klar, stickan ska vara torr. Vispa ihop smör, cream cheese, vaniljsocker och florsocker till frostingen med elvisp tills det blir krämigt. Bred ut frostingen över kakan och garnera med lingon. Skär kakan i rutor. Tips på fler glutenfria pepparkaksrecept: Glutenfria pepparkakor Glutenfri mjuk pepparkaka Glutenfri pepparkakskladdkaka Glutenfria lunchpepparkakor Glutenfria skurna pepparkakor Glutenfria pepparkakssnittar Glutenfri mjuk pepparkaka med lingon Glutenfria pepparkaksvåfflor