Glutenfria pepparkakssnittar (20 st) 100 g rumsvarmt smör 90 g (1 dl) strösocker 20 g (1 msk) ljus sirap 1 tsk malen kanel 1/2 tsk malen ingefära 1/2 tsk malen kryddnejlika 1/2 tsk malen kardemumma 1 tsk vaniljsocker 3/4 tsk bakpulver 180 g (3 dl) glutenfri mjölmix, tex Finax 1/2 uppvispat ägg Pärlsocker och 1/2 uppvispat ägg till pensling Rör eller vispa smör, socker och sirap fluffigt. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta ihop till en deg. Dela degen i två delar och rulla ut till längder lika långa som ugnsplåten. Enklast är att rulla ut längderna direkt på plåten som är täckt med bakplåtspapper. Platta till längderna något och pensla med uppvispat ägg. Strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i 10-15 minuter tills de fått fin färg. Skär längderna i snittar innan de svalnat helt. Tips på andra glutenfria kakor med pepparkakssmak: Glutenfria pepparkakor Glutenfri mjuk pepparkaka Glutenfria lunchpepparkakor Glutenfria pepparkaksvåfflor Glutenfria skurna pepparkakor Glutenfria pepparkakscupcakes