Annons

Glutenfria pepparkakssnittar

Jättegoda och enkla skurna kakor med smak av pepparkaka. Pepparkakssnittar är perfekt att baka när du inte har tid att baka vanliga pepparkakor.

Glutenfria pepparkakssnittar

Glutenfria pepparkakssnittar (20 st)
100 g rumsvarmt smör
90 g (1 dl) strösocker
20 g (1 msk) ljus sirap
1 tsk malen kanel
1/2 tsk malen ingefära
1/2 tsk malen kryddnejlika
1/2 tsk malen kardemumma
1 tsk vaniljsocker
3/4 tsk bakpulver
180 g (3 dl) glutenfri mjölmix, tex Finax
1/2 uppvispat ägg
Pärlsocker och 1/2 uppvispat ägg till pensling

  1. Rör eller vispa smör, socker och sirap fluffigt.
  2. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta ihop till en deg.
  3. Dela degen i två delar och rulla ut till längder lika långa som ugnsplåten. Enklast är att rulla ut längderna direkt på plåten som är täckt med bakplåtspapper.
  4. Platta till längderna något och pensla med uppvispat ägg. Strö över pärlsocker.
  5. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i 10-15 minuter tills de fått fin färg.
  6. Skär längderna i snittar innan de svalnat helt.
Annons

Glutenfria pepparkakssnittar

Annons
Annons
Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar