Inlägget innehåller annonslänk till Kökets favoriter. Glutenfria pepparkaksvåfflor (8 st) 75 g smör 100 g (2 dl) mandelmjöl 110 g (2 dl) havremjöl 1 tsk fiberhusk/finmalet psyllium (går att utesluta) 1 1/2 tsk bakpulver 1/4 tsk salt 1 msk farinsocker (går att utesluta) 1 1/2 tsk malen kanel 1 tsk malen ingefära 1 tsk malen kardemumma 1 tsk malen kryddnejlika 250 g (2 1/2 dl) mjölk 200 g (2 dl) kallt vatten Smält smöret och låt det svalna. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Vispa ner mjölk och vatten. Låt smeten stå och svälla i ca 10 minuter. Tillsätt det smälta smöret och vispa ihop smeten. Låt svälla en stund till medan våffeljärnet värms upp. Pensla laggen med smör och grädda gyllenbruna våfflor. Jag använder det här våffeljärnet (annonslänk). Servera gärna pepparkaksvåfflorna med lingongrädde. Lingongrädde: 3 dl vispgrädde 1 dl lingonsylt Vispa grädden och rör ner lingonsylten. Toppa gärna med hela lingon. Tips på andra glutenfria recept till adventsbrunchen: Glutenfria pepparkaksscones Glutenfria saffransvåfflor Glutenfria lunchpepparkakor Snabbt glutenfritt vörtbröd Glutenfria saffransscones Glutenfria lussekatter