Annons

Glutenfria pepparkaksvåfflor

Bjud på adventsbrunch med naturligt glutenfria och äggfria våfflor med pepparkakssmak. Om du precis som jag gillar pepparkakor så är de här våfflorna ljuvliga! Våfflorna blir frasiga och smakar verkligen pepparkaka.

Glutenfria pepparkaksvåfflor

Glutenfria pepparkaksvåfflor (8 st)
75 g smör
100 g (2 dl) mandelmjöl
110 g (2 dl) havremjöl
1 tsk fiberhusk
1 1/2 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
1 msk farinsocker
1 1/2 tsk malen kanel
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen kardemumma
1 tsk malen kryddnejlika
250 g (2 1/2 dl) mjölk
200 g (2 dl) kallt vatten

  1. Smält smöret och låt det svalna.
  2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  3. Vispa ner mjölk och vatten. Låt smeten stå och svälla i ca 10 minuter.
  4. Tillsätt det smälta smöret och vispa ihop smeten. Låt svälla en stund till medan våffeljärnet värms upp.
  5. Pensla laggen med smör och grädda gyllenbruna våfflor.

Servera gärna pepparkaksvåfflorna med lingongrädde.

Annons

Lingongrädde:
3 dl vispgrädde
1 dl lingonsylt

  1. Vispa grädden och rör ner lingonsylten. Toppa gärna med hela lingon.

Glutenfria pepparkaksvåfflor

Glutenfria pepparkaksvåfflor

Dela på:

Annons

Laddar