Inlägget innehåller annonslänk till Kökets favoriter.
Glutenfria pepparkaksvåfflor (8 st)
75 g smör
100 g (2 dl) mandelmjöl
110 g (2 dl) havremjöl
1 tsk fiberhusk
1 1/2 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
1 msk farinsocker
1 1/2 tsk malen kanel
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen kardemumma
1 tsk malen kryddnejlika
250 g (2 1/2 dl) mjölk
200 g (2 dl) kallt vatten
- Smält smöret och låt det svalna.
- Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
- Vispa ner mjölk och vatten. Låt smeten stå och svälla i ca 10 minuter.
- Tillsätt det smälta smöret och vispa ihop smeten. Låt svälla en stund till medan våffeljärnet värms upp.
- Pensla laggen med smör och grädda gyllenbruna våfflor.
Jag använder det här våffeljärnet (annonslänk).
Servera gärna pepparkaksvåfflorna med lingongrädde.
Lingongrädde:
3 dl vispgrädde
1 dl lingonsylt
- Vispa grädden och rör ner lingonsylten. Toppa gärna med hela lingon.
Tips på andra glutenfria recept till adventsbrunchen:
Glutenfria pepparkaksscones
Glutenfria saffransvåfflor
Glutenfria lunchpepparkakor
Snabbt glutenfritt vörtbröd
Glutenfria saffransscones
Glutenfria lussekatter