Glutenfria pepparnötter (ca 30 st) 100 g rumsvarmt smör 90 g (1 dl) strösocker 10 g (1/2 msk) ljus sirap 30 g (1/2) uppvispat ägg 1 tsk malen kanel 1/2 tsk malen ingefära 1/2 tsk malen kryddnejlika 1/2 tsk malen kardemumma 1 tsk bikarbonat 200 g (3 3/4 dl) glutenfri mjölmix (Lailas blå) 15 st skållade, skalade och halverade sötmandlar till garnering Rör smör, socker och sirap smidigt i en bunke. Tillsätt ägg och blanda ihop ordentligt. Rör ner kryddorna tillsammans med mjölmixen blandad med bikarbonat. Arbeta ihop degen och dela den i 30 delar. Rulla till bollar och lägg dem på två plåtar med bakplåtspapper. Tryck ner en mandelhalva i varje kaka. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 175 grader i 15-20 minuter tills de fått fin färg. Tips på fler goda glutenfria bakverk med pepparkakssmak: Glutenfria pepparkakor Glutenfri pepparkakskladdkaka Glutenfria skurna pepparkakor Glutenfria pepparkaksvåfflor Glutenfria lunchpepparkakor Glutenfri mjuk pepparkaka Glutenfria pepparkakssnittar Glutenfri mjuk pepparkaka med lingon Glutenfria pepparkakscupcakes