Annons

Glutenfria pepparnötter

Pepparnötter är en småkaka som jag alltid bakar till jul. Det är så gott till glöggen och julfikat! Mina pepparnötter blir härligt knapriga, kryddiga och goda.

Glutenfria pepparnötter på plåt

Glutenfria pepparnötter (ca 30 st) 
100 g rumsvarmt smör
90 g (1 dl) strösocker
10 g (1/2 msk) ljus sirap
30 g (1/2) uppvispat ägg
1 tsk malen kanel
1/2 tsk malen ingefära
1/2 tsk malen kryddnejlika
1/2 tsk malen kardemumma
1 tsk bikarbonat
200 g (3 3/4 dl) glutenfri mjölmix (Lailas blå)
15 st skållade, skalade och halverade sötmandlar till garnering

  1. Rör smör, socker och sirap smidigt i en bunke.
  2. Tillsätt ägg och blanda ihop ordentligt.
  3. Rör ner kryddorna tillsammans med mjölmixen blandad med bikarbonat.
  4. Arbeta ihop degen och dela den i 30 delar.
  5. Rulla till bollar och lägg dem på två plåtar med bakplåtspapper. Tryck ner en mandelhalva i varje kaka.
  6. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 175 grader i 15-20 minuter tills de fått fin färg.
Annons

Bakar glutenfria pepparnötter

Annons

Glutenfria pepparnötter innan gräddning

Annons

Glutenfria pepparnötter efter gräddning

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar