Glutenfria plättar (ca 40-50 st) 3 ägg 500 g (5 dl) mjölk 1/2 tsk salt 80 g (1 1/2 dl) majsstärkelse (går att byta ut mot mjölmix) 60 g (1 dl) glutenfri mjölmix, tex Finax (går att byta ut mot majsstärkelse) Smör till plättlaggen Vispa ihop äggen med hälften av mjölken i en bunke. Vispa ner salt, majsstärkelse och mjölmix. Tillsätt resten av mjölken och vispa ihop till en slät smet. Hetta upp lite smör i en plättlagg tills det blir gyllenbrunt. Häll ett tunt lager smet i laggen och grädda på medelvärme. Vänd plättarna när ytan stelnat och undersidan fått fin färg. Grädda någon minut på andra sidan. Upprepa steg 4 tills smeten är slut. Lägg upp plättarna i högar på ett fat. Servera med dina favorittillbehör, tex sylt, bär och vispgrädde. Du kanske också gillar: Glutenfria majspannkakor Glutenfria lyxpannkakor Glutenfria amerikanska pannkakor Glutenfria pannkaksmuffins Glutenfria chokladpannkakor Glutenfria bananpannkakor med jordnötssmör