Glutenfria plättar (ca 40-50 st)
3 ägg
500 g (5 dl) mjölk
1/2 tsk salt
80 g (1 1/2 dl) majsstärkelse (går att byta ut mot mjölmix)
60 g (1 dl) glutenfri mjölmix, tex Finax (går att byta ut mot majsstärkelse)
Smör till plättlaggen
- Vispa ihop äggen med hälften av mjölken i en bunke.
- Vispa ner salt, majsstärkelse och mjölmix.
- Tillsätt resten av mjölken och vispa ihop till en slät smet.
- Hetta upp lite smör i en plättlagg tills det blir gyllenbrunt. Häll ett tunt lager smet i laggen och grädda på medelvärme. Vänd plättarna när ytan stelnat och undersidan fått fin färg. Grädda någon minut på andra sidan.
- Upprepa steg 4 tills smeten är slut.
- Lägg upp plättarna i högar på ett fat.
Servera med dina favorittillbehör, tex sylt, bär och vispgrädde.