Annons

Glutenfria plättar

Jag fick en plättlagg i födelsedagspresent i år och är överlycklig, för plättar är ju så gott! Det är något som gör att plättar är snäppet godare än pannkakor tycker jag. Kanske är det att de är så små och söta för smeten är ju densamma. Hur som helst, här kommer mitt recept på de godaste plättarna!

Glutenfria plättar med bär

Glutenfria plättar (ca 40-50 st)
3 ägg
500 g (5 dl) mjölk
1/2 tsk salt
80 g (1 1/2 dl) majsstärkelse (går att byta ut mot mjölmix)
60 g (1 dl) glutenfri mjölmix, tex Finax (går att byta ut mot majsstärkelse)
Smör till plättlaggen

  1. Vispa ihop äggen med hälften av mjölken i en bunke.
  2. Vispa ner salt, majsstärkelse och mjölmix.
  3. Tillsätt resten av mjölken och vispa ihop till en slät smet.
  4. Hetta upp lite smör i en plättlagg tills det blir gyllenbrunt. Häll ett tunt lager smet i laggen och grädda på medelvärme. Vänd plättarna när ytan stelnat och undersidan fått fin färg. Grädda någon minut på andra sidan.
  5. Upprepa steg 4 tills smeten är slut.
  6. Lägg upp plättarna i högar på ett fat.

Servera med dina favorittillbehör, tex sylt, bär och vispgrädde.

Annons
Annons

Glutenfri frukost med plättar

Födelsedagsfrukost med glutenfria plättar

Glutenfria plättar med jordgubbar och blåbär

Annons
Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar