Följ mig gärna på Instagram, Facebook och Pinterest för mer inspiration! Glutenfria polarpärlor (12 st) 50 g (1 paket) jäst 450 g (4 1/2 dl) mjölk 75 g rumsvarmt smör 2 tsk pulveriserat psyllium, tex Fiberhusk eller Premium Psyllium 105 g (3/4 dl) ljus sirap 1 tsk salt 605 g (11 dl) glutenfri mjölmix (jag använder Lailas blå) Lite mjölmix till utbakning Smula ner jästen i en degbunke. Värm mjölken till 37 grader och lös upp jästen med mjölken. Tillsätt smör och fiberhusk och låt svälla i 5 minuter. Tillsätt sirap, salt och mjölmix och arbeta ihop till en deg med assistent eller elvispens degkrokar. Strö lite mjölmix runtom degen och låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter. Stjälp upp degen på ett bakbord (gärna en silikonduk) mjölat med mjölmix. Kavla eller platta ut degen till en ca 2 cm tjock platta. Stansa ut rundlar som är ca 12 cm i diameter. Lägg rundlarna på plåtar med bakplåtspapper och nagga dem. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Grädda polarpärlorna i mitten av ugnen i 250 grader i ca 10 minuter. Tips! Pensla ovansidan av bröden med sirapsvatten (en blandning av lika delar ljus sirap och vatten) direkt när de tagits ut ur ugnen för en god och fin yta. Degen innan jäsning. Degen efter jäsning. Bröden innan jäsning. Bröden efter jäsning. Bröden efter gräddning. Tips på fler goda glutenfria bröd: Glutenfria lyxfrallor Glutenfria hönökakor Glutenfria frukostrutor Glutenfri filmjölkslimpa Snabbt glutenfritt tunnbröd Glutenfria grötbullar Glutenfria tekakor med havre