Glutenfria prinsessemlor (8 st)25 g jäst50 g smör250 g (2 1/2 dl) mjölk10 g (1 msk) pulveriserat psyllium, tex Premium Psyllium eller Fiberhusk70 g (1/2 dl) vit sirap1/2 uppvispat ägg (knäck ett ägg i en skål, vispa upp det lätt med en gaffel och tillsätt hälften i degen)1 tsk stötta kardemummakärnor1/2 tsk salt1/2 tsk hjorthornssalt300 g (ca 5 dl) glutenfri mjölmix, tex Semper mix1/2 uppvispat ägg till penslingFyllning:400 g mandelmassaCa hälften av inkråmet från bullarnaca 1 dl mjölk1 tsk vaniljsockerHallonsyltGarnering:Ca 400 g grön marsipan alternativt 2 färdigkavlade marsipanlock (Odenses är glutenfria)6 dl vispgräddeFlorsocker att pudra överSmula ner jästen i en degbunke.Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till 37 grader. Häll degspadet över jästen och rör tills den löst sig.Vispa ner fiberhusk och låt svälla i 10 minuter.Blanda ner sirap, uppvispat ägg, kardemumma, salt, hjorthornssalt och hälften av mjölmixen. Arbeta degen väl i maskin. Tillsätt resten av mjölmixen i omgångar. Fortsätt bearbetningen av degen tills den är slät och släpper bunken.Låt jäsa under bakduk i minst 30 minuter.Stjälp upp degen på ett bakbord mjölat med mjölmix och dela den i 8 bitar. Rulla till släta bullar och lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper.Täck över bullarna med en bakduk och låt jäsa i ca 30 minuter.Pensla med uppvispat ägg och grädda bullarna i mitten av ugnen i 250 grader ca 8-10 minuter. Låt kallna på galler under bakduk.Skär av ett lock på bullarna. Skär eventuellt locken i trekanter om du vill, jag tycker att det är snyggare än med runda lock.Gröp ur lite av bullarnas inkråm och lägg ungefär hälften av det i en skål. Riv mandelmassan grovt.Blanda ihop inkråmet med mandelmassa, mjölk eller grädde och vaniljsocker. Späd med mer vätska om du vill ha massan lösare.Fyll bullarna med mandelfyllningen och bred ut ett lager med hallonsylt ovanpå.Kavla ut marsipanen ganska tunt om du inte använder färdiga tårtlock. Skär remsor som är breda nog att täcka bullarnas kanter och bitar som är lika stora som locken.Vispa grädden och bred ut ett tunt lager runt bullarna samt på locken. Klä in bullarna med marsipanremsorna och täck locken med de mindre marsipanbitarna.Spritsa vispgrädde på bullarna, lägg på locken och pudra över florsocker. Prova även mina recept på glutenfria semlor och glutenfri semmelkladdkaka.