Glutenfria russinfrallor (10 st) 25 g jäst 400 g (4 dl) mjölk 20 g (2 msk) fiberhusk 30 g (2 msk) olja 35 g (2 msk) flytande honung 1 tsk salt 35 g (1 dl) havregryn (ren havre) 240 g (4 dl) Semper bovete & teffmjöl (eller annan glutenfri mjölmix) 60 g (1 dl) russin Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader. Vispa ut jästen med lite av mjölken. Vispa ner resten av mjölken, fiberhusk, olja, honung, salt och havregryn. Låt svälla i 10 minuter. Tillsätt mjöl och russin och arbeta ihop degen med degkrokar, antingen med elvisp eller assistent. Låt jäsa under bakduk i 40 minuter. Stjälp upp degen på ett bakbord mjölat med mjölmix. Dela degen i 10 bitar och forma runda frallor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under bakduk i ca 20 minuter. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 10-15 minuter. Låt svalna på galler under bakduk. Tips på andra goda glutenfria bröd: Glutenfri filmjölkslimpa deluxe Glutenfria favoritfrallor Glutenfritt sirapsbröd i långpanna Glutenfria tekakor Glutenfritt frukostbröd med lingon Naturligt glutenfria hönökakor