Annons

Glutenfria russinfrallor

Idag bjuder jag på ett recept på saftiga, mjuka och otroligt goda frallor med russin. Personligen älskar jag russin i bröd men gillar man inte det så går det förstås att utesluta, frallorna blir såklart goda ändå!

IMG_4581_Fotor

Glutenfria russinfrallor (10 st)
25 g jäst
400 g (4 dl) mjölk
20 g (2 msk) fiberhusk
30 g (2 msk) olja
35 g (2 msk) flytande honung
1 tsk salt
35 g (1 dl) havregryn (ren havre)
240 g (4 dl) Semper bovete & teffmjöl (eller annan glutenfri mjölmix)
60 g (1 dl) russin

  1. Smula ner jästen i en bunke.
  2. Värm mjölken till 37 grader.
  3. Vispa ut jästen med lite av mjölken.
  4. Vispa ner resten av mjölken, fiberhusk, olja, honung, salt och havregryn. Låt svälla i 10 minuter.
  5. Tillsätt mjöl och russin och arbeta ihop degen med degkrokar, antingen med elvisp eller assistent.
  6. Låt jäsa under bakduk i 40 minuter.
  7. Stjälp upp degen på ett bakbord mjölat med mjölmix. Dela degen i 10 bitar och forma runda frallor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under bakduk i ca 20 minuter.
  8. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 10-15 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.
Annons
Annons
Dela på:

Annons

Laddar