Annons

Glutenfria russinkakor

Spröda och goda kakor med russin som är helt oemotståndliga. Det här är sådana där kakor som alltid tar slut i ett nafs, det är omöjligt att bara ta en!

Glutenfria russinkakor

Glutenfria russinkakor (ca 35 st)
125 g rumsvarmt smör
160 g (1 3/4 dl) strösocker
1 ägg
90 g (1 1/2 dl) russin
1 tsk bakpulver
180 g (3 dl) glutenfri mjölmix, tex Finax röda

  1. Vispa ihop smör och socker med elvisp.
  2. Vispa ner ägget.
  3. Blanda ihop russin, bakpulver och mjölmix i en bunke.
  4. Rör ner de torra ingredienserna i smeten.
  5. Klicka ut smeten med hjälp av två små skedar på plåtar klädda med bakplåtspapper.
  6. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 175 grader i ca 10 minuter.

Glutenfria russinkakor på plåt

Annons
Annons

Nybakade glutenfria russinkakor

Dela på:

2 kommentarer till “Glutenfria russinkakor”

  1. Anette skriver: 4 juni, 2020

    Hej!
    Har precis bakat dina russinkakor. Så goda och lätta att göra. Tror jag bakat nästan allt från dig. Lätt och utförligt beskrivet. Och kanelbullarna ska vi inte tala om. Oxå jättegoda. Har följt dig ganska länge på Instagram, men inte gett någon kommentar. Men nu så.

    Tack

    Med vänlig hälsning,
    Anette


    1. Anneli Bark skriver: 5 juni, 2020

      Hej! Vad glad jag blir av din kommentar, så roligt att du gillar mina recept. Tusen tack!! Kram


Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar