Jag har utgått från mitt recept på glutenfri Skogaholmslimpa men gjort vissa justeringar, lagt till solroskärnor och bakat ut degen till frallor i stället för limpa. Och oj så gott det blev! Här hittar du originalreceptet på Skogaholmslimpa: Glutenfri Skogaholmslimpa Se till att följa mig på Instagram, Facebook och Pinterest för att få mer inspiration och säkerställa att du inte missar något nytt recept! Glutenfria solrosfrallor (12 st) 50 g jäst 400 g (4 dl) vatten 10 g (1 msk) pulveriserat psyllium, tex Premium Psyllium 30 g (2 msk) rapsolja 100 g (3/4 dl) ljus sirap (kan minskas om du vill ha mindre sött bröd) 1 tsk salt 17 g (1 dl) pofiber 60 g (1 dl) solroskärnor 175 g (3 1/2 dl) durramjöl (går att byta ut mot 175 g mjölmix) 300 g (5 dl) glutenfri mjölmix (jag använder Finax basmjöl) Smula ner jästen i en degbunke. Värm vattnet till 37 grader och vispa ut jästen med vattnet. Vispa ner psyllium och låt svälla i 10 minuter. Tillsätt olja, sirap, salt, pofiber, solroskärnor, durramjöl och mjölmix. Arbeta ihop degen i assistent eller med elvispens degkrokar. Strö lite mjölmix runtom den kladdiga degen och låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter. Stjälp upp degen på ett bakbord mjölat med mjölmix och dela den i två delar. Rulla ut varje del till en längd och dela den i 6 bitar. Forma bitarna till runda bullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Grädda frallorna i mitten av ugnen i 225 grader i ca 12 minuter. Låt svalna på galler under bakduk. Frallorna innan de gräddas. Frallorna efter gräddning. Tips på andra goda glutenfria frallor: Glutenfria lyxfrallor Glutenfria morotsfrallor Glutenfria snabba frukostfrallor Glutenfria kesofrallor Naturligt glutenfria majsfrallor Glutenfria apelsindoftande solrosfrallor Glutenfria flätade frallor