Annons

Glutenfria saffransbollar

Jag älskar saffran och tycker att nästan allt blir godare med en touch av saffran. De här havrebollarna med saffran och mandelmassa är så gudomligt goda att man bara inte kan sluta äta. Ett tips är att göra minst dubbel sats!

Glutenfria saffransbollar

Glutenfria saffransbollar (ca 25 st)
1 kuvert (1/2 g) saffran + 1 msk hett vatten
100 g rumsvarmt smör
100 g grovriven mandelmassa
1 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1 krm salt
3 dl havregryn (ren havre)
Kokos/pärlsocker/glutenfritt strössel till garnering

  1. Börja med att blanda saffran med 1 msk hett vatten för att få fram mer färg och smak.
    Annons

    Låt stå och dra i ca 10 minuter.

  2. Rör smör, mandelmassa och florsocker smidigt i en bunke.
  3. Tillsätt vaniljsocker, salt, havregryn och saffransvattnet. Blanda ordentligt. Tillsätt eventuellt lite vatten om massan är för torr.
  4. Forma smeten till bollar och rulla i valfri garnering.
Annons
Dela på:

2 kommentarer till “Glutenfria saffransbollar”

  1. Marika skriver: 24 november, 2019

    Florsocker i både steg 2 och 3, vilken av dem gäller eller ska man ha hälften i steg 2 och resten i steg 3?


    1. Anneli Andersson skriver: 25 november, 2019

      Hej! Florsockret ska röras ner i steg 2. Eller egentligen spelar det ingen roll när du tillsätter det men det är så jag brukar göra. Tack för att du uppmärksammade otydligheten, nu har jag ändrat i receptet!


ANNONS

Ge bort en prenumeration och få en gåva

Läs mer och beställ här

Julkampanj 2019

På prenumerera.se hittar du tidningar och prenumerationer för alla smaker. Bland våra kända varumärken finns bland annat Hemmets Veckotidning, Allas, Femina, Allers, Elle, Året Runt och Måbra. Just nu får du en fin julgåva på köpet.

Läs mer och beställ här

Annons

Laddar