Glutenfria saffransbullar med vaniljfyllning (ca 35 st) 50 g jäst 150 g smör 4 dl mjölk 2 kuvert (1 g) saffran + 1 tsk strösocker 2 msk fiberhusk 1/2 tsk salt 1/2 dl vit sirap 1 dl strösocker 1 ägg 9 dl glutenfri mjölmix Vaniljfyllning: 150 g rumsvarmt smör 1 1/2 dl florsocker 1 msk vaniljsocker Pensling och garnering: 1 uppvispat ägg 1 msk mjölk 1 nypa salt Florsocker Börja med att röra ihop smör, florsocker och vaniljsocker till fyllningen. Klicka ut 35 små klickar på en bricka och ställ den i frysen. Mortla saffranet tillsammans med 1 tsk strösocker. Smält smöret. Tillsätt saffran och mjölk och låt degspadet bli lite kallare än fingervarmt. Smula jästen i en bunke och vispa ut den med lite av degspadet. Häll på resten av degspadet och vispa ner fiberhusken. Låt svälla i 10 minuter. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta degen ordentligt med degkrokar i minst 5 minuter. Låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter. Stjälp upp degen på ett bakbord mjölat med glutenfri mjölmix. Knåda in lite mjölmix om degen är kladdig men försök att använda så lite mjölmix som möjligt. Dela degen i 35 delar och forma till bullar. Lägg dem i aluminiumformar eller pappersformar på plåtar. Ta ut smörklickarna ur frysen och tryck ner en i varje bulle. Låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter. Vispa ihop ägg, mjölk och salt och pensla bullarna med blandningen. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader 8-10 minuter tills bullarna fått fin färg. Pudra florsocker över bullarna innan servering. Tips på andra glutenfria godsaker med saffran: lussekatter, saffranskaka, saffranscookies