Glutenfria saffranscookies (ca 25 st) 75 g rumsvarmt smör 1 3/4 dl strösocker 1 ägg 1 kuvert (1/2 g) saffran 1 tsk kokhett vatten 1 tsk vaniljsocker 3/4 tsk bikarbonat 1 krm salt 2 1/2 dl glutenfri mjölmix, tex Semper fin mix 1 dl torkade tranbär 75 g vit choklad, grovhackad Vispa smör och socker vitt och fluffigt med elvisp i en bunke. Tillsätt ägget och vispa lite till. Lägg saffranet i en liten kopp och häll över en tesked kokhett vatten. Låt dra i minst 5 minuter. Rör sedan ner det i smeten. Blanda ihop vaniljsocker, bikarbonat, salt och glutenfri mjölmix och rör ner i smeten tillsammans med tranbär och chokladbitar. Arbeta ihop till en deg. Låt degen stå kallt i ca 20 minuter. Dela degen i bitar och rulla till bollar. Mjöla händerna med mjölmix om degen är kladdig. Lägg bollarna glest på plåtar med bakplåtspapper. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 175 grader i ca 10 minuter. Tips på andra glutenfria recept med saffran: Glutenfri saffranshaka Glutenfria lussekatter Glutenfria saffransskorpor Glutenfri saffranskladdkaka Glutenfria saffransrutor med lingonfrosting Glutenfria saffranslängder med mandelmassa och vit choklad