Annons

Glutenfria saffranscookies

Glutenfria cookies med smak av saffran, tranbär och vit choklad är en favorit till jul- och adventsfikat. De blir härligt sega och smakar underbart!

Glutenfria saffranscookies

Glutenfria saffranscookies (ca 25 st)
75 g rumsvarmt smör
1 3/4 dl strösocker
1 ägg
1 kuvert (1/2 g) saffran
1 tsk kokhett vatten
1 tsk vaniljsocker
3/4 tsk bikarbonat
1 krm salt
2 1/2 dl glutenfri mjölmix, tex Semper fin mix
1 dl torkade tranbär
75 g vit choklad, grovhackad

  1. Vispa smör och socker vitt och fluffigt med elvisp i en bunke.
  2. Tillsätt ägget och vispa lite till.
  3. Lägg saffranet i en liten kopp och häll över en tesked kokhett vatten. Låt dra i minst 5 minuter. Rör sedan ner det i smeten.
  4. Blanda ihop vaniljsocker, bikarbonat, salt och glutenfri mjölmix och rör ner i smeten tillsammans med tranbär och chokladbitar. Arbeta ihop till en deg. Låt degen stå kallt i ca 20 minuter.
  5. Dela degen i bitar och rulla till bollar. Mjöla händerna med mjölmix om degen är kladdig. Lägg bollarna glest på plåtar med bakplåtspapper.
  6. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 175 grader i ca 10 minuter.
Annons
Dela på:

Annons

Laddar