Cupcakes passar bra på adventsfikat eller varför inte till jul- eller luciafirandet. De håller sig saftiga i flera dagar så de går bra att baka några dagar i förväg. Muffinsarna går också bra att frysa in men dekorera i så fall med frostingen innan servering. Tips! Följ mig på Instagram, Facebook och Pinterest för de senaste uppdateringarna och mer glutenfri inspiration. Glutenfria saffranscupcakes (ca 16 st) 125 g smör 1 kuvert (0,5 g) saffran 2 ägg 180 g (2 dl) strösocker 1 1/2 tsk vaniljsocker 1 1/2 tsk bakpulver 100 g (2 dl) mandelmjöl 180 g (3 dl) glutenfri mjölmix, tex Finax eller Semper mix 150 g (1 1/2 dl) mjölk Frosting: 50 g rumsvarmt smör 240 g (4 dl) florsocker 1 tsk vaniljsocker 75 g cream cheese Lingon till dekoration Smält smöret. Rör ner saffran och låt dra en stund. Vispa ägg och strösocker pösigt med elvisp. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och vänd ner i smeten. Tillsätt mjölken till saffranssmöret och vänd ner vätskan i smeten. Fördela smeten i muffinsformar. Använd gärna en muffinsplåt att ställa formarna i. Fyll upp formarna till ungefär 3/4. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 10-15 minuter. Låt svalna. Vispa ihop ingredienserna till frostingen krämigt med elvisp. Spritsa ut frostingen på muffinsarna. Dekorera med lingon. Det går också bra att grädda muffinsen i mindre formar. Här nedanför har jag använt en form från Nordic Ware Scandinavia med söta julmotiv. Tips på andra goda glutenfria julrecept: Glutenfri saffranstoscakaka Glutenfria pepparkakscupcakes Glutenfri saffranskladdkaka med apelsin Glutenfria skurna pepparkakor Glutenfria saffransbullar med mandelmassa Glutenfria saffransrutor med lingonfrosting