Annons

Glutenfria saffranskrabbelurer

Krabbelurer är något som jag brukar göra då och då, som en lite lyxigare frukost eller fika. Det är ju så gott! Till jul och advent är det extra gott och lyxigt att göra krabbelurer med smak av saffran. Varför inte testa till första advent på söndag?

Glutenfria saffranskrabbelurer

Glutenfria saffranskrabbelurer (8 st)
1 ägg
45 g (1/2 dl) strösocker
75 g (3/4 dl) mjölk
0,25 g (1/2 kuvert) saffran
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
180 g (3 dl) glutenfri mjölmix

  1. Vispa ihop alla ingredienser till en tjock smet.
  2. Stek små krabbelurer i ganska mycket smör på medelvärme i en stekpanna eller plättlagg. Grädda på båda sidorna tills de får fin färg.
  3. Vänd de nygräddade krabbelurerna i strösocker.

Servera direkt med sylt eller bär och vispad grädde.

Annons
Annons

Glutenfria krabbelurer med saffran

Dela på:

Annons
Annons
Annons

ANNONS

Ge bort en prenumeration och få en gåva

Läs mer och beställ här

Julkampanj 2019

På prenumerera.se hittar du tidningar och prenumerationer för alla smaker. Bland våra kända varumärken finns bland annat Hemmets Veckotidning, Allas, Femina, Allers, Elle, Året Runt och Måbra. Just nu får du en fin julgåva på köpet.

Läs mer och beställ här

Annons

Laddar