Annons

Glutenfria saffranskrabbelurer

Krabbelurer är något som jag brukar göra då och då, som en lite lyxigare frukost eller fika. Det är ju så gott! Till jul och advent är det extra gott och lyxigt att göra krabbelurer med smak av saffran. Varför inte testa till första advent på söndag?

Glutenfria saffranskrabbelurer

Glutenfria saffranskrabbelurer (8 st)
1 ägg
45 g (1/2 dl) strösocker
75 g (3/4 dl) mjölk
0,25 g (1/2 kuvert) saffran
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
180 g (3 dl) glutenfri mjölmix

  1. Vispa ihop alla ingredienser till en tjock smet.
  2. Stek små krabbelurer i ganska mycket smör på medelvärme i en stekpanna eller plättlagg. Grädda på båda sidorna tills de får fin färg.
  3. Vänd de nygräddade krabbelurerna i strösocker.

Servera direkt med sylt eller bär och vispad grädde.

Annons
Annons

Glutenfria krabbelurer med saffran

Dela på:

3 kommentarer till “Glutenfria saffranskrabbelurer”

  1. Monika skriver: 18 november, 2020

    Jag testade att göra dessa för första gången nu till frukost. Jag vägde enligt ditt recept.
    Ska krabbelurerna ha samma konsistens som amerikanska pannkakor? Mina blev nämligen sega och lite ”studsiga” 🤔


    1. Anneli Bark skriver: 19 november, 2020

      Ja de har ungefär samma konsistens som amerikanska pannkakor, det stämmer.


      1. Monika skriver: 21 november, 2020

        Undrar vad jag då gjorde för fel, för mina blev skosulor 😂


Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar