Glutenfria saffransmums (ca 25 st) 200 g smör 1 kuvert (0,5 g) saffran 3 ägg 225 g (2 1/2 dl) strösocker 150 g mandelmassa 1 msk vaniljsocker 2 tsk bakpulver 110 g (2 3/4 dl) mandelmjöl 165 g (3 dl) rismjöl Glasyr: 75 g smör 1 msk vispgrädde 1 kuvert (0,5 g) saffran 2 tsk vaniljsocker 210 g (3 1/2 dl) florsocker Kokos till garnering Smält smöret. Tillsätt saffranet och låt dra en stund. Vispa ägg och strösocker pösigt med elvisp. Riv mandelmassan grovt och rör ner den i smeten. Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt dem till smeten växelvis med det smälta smöret. Blanda försiktigt ihop till en jämn smet. Häll smeten i en liten långpanna eller ugnsform (ca 25x30 cm) klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan i mitten av ugnen i 175 grader i ca 20 minuter. Låt svalna. Smält smöret till glasyren. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop till en glasyr. Bred den över kakan och strö över kokos. Skär i rutor. Tips på andra glutenfria recept: Glutenfria kärleksmums Glutenfria saffransrutor med lingonfrosting Glutenfri saffranskladdkaka Glutenfria pepparkakscupcakes Glutenfria saffransskorpor