[caption id="attachment_1379" align="aligncenter" width="700"] Foto: Thomas Hjertén (Baka glutenfritt)[/caption] Glutenfria saffransrutor med lingonfrosting (ca 30 st) 200 g rumsvarmt smör 2 1/2 dl strösocker 130 g grovriven mandelmassa 2 ägg 1 kuvert (1/2 g) saffran 1 msk kokhett vatten 2 dl gräddfil 1 1/2 tsk bakpulver 1 msk vaniljsocker 1 1/2 dl mandelmjöl 3 dl glutenfri mjölmix (tex Semper fin mix) Lingonfrosting: 50 g rumsvarmt smör 200 g cream cheese 1 tsk vaniljsocker 4 dl florsocker 2 dl frysta lingon Vispa smör och socker poröst. Tillsätt mandelmassan och rör ner äggen, ett i taget. Lägg saffranet i en liten kopp och häll över det kokheta vattnet. Låt dra i ca 10 minuter. Tillsätt saffran och gräddfil till smeten. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Rör försiktigt till en jämn smet. Häll smeten i en form (ca 25x30 cm) klädd med bakplåtspapper. Grädda i 200 grader i ca 20-25 minuter. Låt svalna. Blanda smör, cream cheese och vaniljsocker till frostingen i en bunke. Tillsätt florsockret lite i taget och vispa krämigt med elvisp. Blanda ner 1 dl av lingonen och vispa lite till. Bred frostingen över kakan och strö över resterande lingon. Skär i rutor. Recept på fler glutenfria godsaker med saffran: lussekatter, saffranskaka, saffranscookies, saffranslängder.