Följ mig på Instagram, Facebook och Pinterest för mer glutenfri inspiration och fler glutenfria recept! Glutenfria saffransscones (8 bitar) 2 dl (80 g) mandelmjöl (går att byta ut mot rismjöl eller majsmjöl) 2 dl (110 g) rismjöl 1 msk (10 g) pulveriserat psyllium, tex fiberhusk eller Premium Psyllium 2 tsk bakpulver 1/2-1 kuvert (0,25-0,5 g) saffran 1 tsk strösocker En nypa salt 1/2 dl (45 g) rapsolja 2 dl (200 g) mjölk Rör ihop de torra ingredienserna. Stöt eventuellt saffranet i en mortel tillsammans med sockret. Tillsätt olja och mjölk och blanda snabbt ihop till en kladdig deg. Klicka ut degen till två runda kakor på en plåt med bakplåtspapper. Fukta händerna med vatten om du vill forma bröden för hand. Nagga och skär ett kryss i varje kaka, så att de går att dela i fyra bitar efter gräddningen. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 12 minuter. Servera sconesen nygräddade med smör och sylt eller marmelad. Tips på andra glutenfria bröd till jul: pepparkaksscones, vörtbröd, snabba julfrallor.