Glutenfria saffransscones (8 bitar)
2 dl (80 g) mandelmjöl
2 dl (110 g) rismjöl
1 msk (9 g) fiberhusk
2 tsk bakpulver
1/2-1 kuvert saffran
1 tsk strösocker
En nypa salt
1/2 dl (45 g) rapsolja
2 dl (200 g) mjölk
- Rör ihop de torra ingredienserna. Stöt eventuellt saffranet i en mortel tillsammans med sockret.
- Tillsätt olja och mjölk och blanda snabbt ihop till en kladdig deg.
- Klicka ut degen till två runda kakor på en plåt med bakplåtspapper. Fukta händerna med vatten om du vill forma bröden för hand. Nagga och skär ett kryss i varje kaka, så att de går att dela i fyra bitar efter gräddningen.
- Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 12 minuter.
Servera sconesen nygräddade med smör och sylt eller marmelad.
Tips på andra glutenfria bröd till jul: pepparkaksscones, vörtbröd, snabba julfrallor.