Glutenfria saffranssemlor (8 st) 25 g jäst för söta degar 75 g smör 0,5 g (1 kuvert) saffran 200 g (2 dl) mjölk 10 g (1 msk) fiberhusk 1/4 tsk salt 35 g (1/4 dl) vit sirap 45 g (1/2 dl) strösocker 1/2 uppvispat ägg 270 g (4 1/2 dl) glutenfri mjölmix, tex Finax röda Pensling: 1/2 uppvispat ägg Fyllning och garnering: 250 g mandelmassa Inkråmet från bullarna Ca 1 dl mjölk 5 dl vispgrädde Florsocker Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret. Tillsätt saffran och mjölk och värm vätskan till 37 grader (fingervarmt). Vispa ut jästen med degspadet. Vispa ner fiberhusk och låt svälla i 10 minuter. Tillsätt resterande ingredienser till degen och arbeta ihop degen i hushållsassistent eller med elvispens degkrokar i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 minuter. Stjälp upp degen på ett bakbord, gärna en silikonduk, lätt mjölad med glutenfri mjölmix. Dela degen i bitar och forma till runda bullar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under bakduk i ca 45 minuter. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda i nedre delen av ugnen i 225 graders ugnsvärme i 8-10 minuter. Låt kallna på galler under bakduk. Skär av toppen på bullarna. Gröp ur inkråmet och lägg det i en skål. Riv mandelmassan grovt och blanda den med inkråmet. Tillsätt mjölk till önskad konsistens och blanda ordentligt. Fyll bullarna med mandelfyllningen. Vispa grädden och spritsa eller klicka ut den på bullarna. Lägg på locken och pudra över florsocker innan servering. Tips på andra glutenfria recept med saffran: Glutenfria lussekatter Glutenfri saffransbutterkaka Glutenfri saffranskaka Glutenfria saffransskorpor