Glutenfria saffransskorpor (ca 25 st) 75 g (ca 1 dl) mandel 100 g rumsvarmt smör 90 g (1 dl) strösocker 45 g (1/2 dl) råsocker (går att byta ut mot strösocker) 2 ägg 1 tsk fiberhusk 1/2 g saffran (1 kuvert) 1 msk kokande vatten 2 tsk bakpulver 1 1/2 tsk vaniljsocker 100 g (2 dl) mandelmjöl 225 g ( 3 3/4 dl) glutenfri mjölmix, tex Semper mix Rosta mandlarna i en torr stekpanna i ett par minuter. Låt svalna och dela dem grovt. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget och blanda ordentligt. Rör ner fiberhusken i smeten. Lös upp saffranet med det kokande vattnet i ett litet glas. Låt stå i 10 minuter. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med saffranet och mandlarna. Blanda väl. Dela degen i tre delar och forma till längder. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 175 grader i ca 25 minuter. Ta ut plåten och sänk värmen till 100 grader. Skär längderna i sneda bitar. Sätt tillbaka plåten i ugnen och låt torka i ca 40 minuter. Tips på andra goda glutenfria recept med saffran: Glutenfria saffransrutor med lingonfrosting Glutenfri saffranskladdkaka Glutenfria lussekatter Glutenfria saffranslängder med mandelmassa och vit choklad Glutenfria saffransscones Glutenfria saffranscupcakes Glutenfri saffranskaka med mandelmassa