Annons

Glutenfria saffransskorpor

Oemotståndligt goda och knapriga skorpor med saffran och mandel. Saffransskorpor är en favorit i juletid och något som jag bakar varje år.

Glutenfria saffransskorpor

Glutenfria saffransskorpor (ca 25 st)
75 g (ca 1 dl) mandel
100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1/2 dl råsocker
2 ägg
1 tsk fiberhusk
1/2 g saffran (1 kuvert)
1 msk kokande vatten
2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk vaniljsocker
100 g (2 dl) mandelmjöl
225 g ( 3 3/4 dl) glutenfri mjölmix, tex Semper mix

  1. Rosta mandlarna i en torr stekpanna i ett par minuter.
    Annons

    Låt svalna och dela dem grovt.

  2. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget och blanda ordentligt.
  3. Rör ner fiberhusken i smeten.
  4. Lös upp saffranet med det kokande vattnet i ett litet glas. Låt stå i 10 minuter.
  5. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med saffranet och mandlarna. Blanda väl.
  6. Dela degen i tre delar och forma till längder. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper.
  7. Grädda i 175 grader i ca 25 minuter. Ta ut plåten och sänk värmen till 100 grader.
  8. Skär längderna i sneda bitar. Sätt tillbaka plåten i ugnen och låt torka i ca 40 minuter.
Annons

Tips på andra goda glutenfria recept med saffran: saffransrutor med lingonfrostingsaffranskladdkakalussekattersaffranslängdersaffransscones.

Dela på:

ANNONS

Ge bort en prenumeration och få en gåva

Läs mer och beställ här

Julkampanj 2019

På prenumerera.se hittar du tidningar och prenumerationer för alla smaker. Bland våra kända varumärken finns bland annat Hemmets Veckotidning, Allas, Femina, Allers, Elle, Året Runt och Måbra. Just nu får du en fin julgåva på köpet.

Läs mer och beställ här

Annons

Laddar