Annons

Glutenfria saffransskorpor

Här kommer receptet på oemotståndligt goda och knapriga glutenfria skorpor med saffran och mandel. Saffransskorpor är en favorit i juletid och något som jag bakar varje år.

 

Glutenfria saffransskorpor

Glutenfria saffransskorpor (ca 25 st)
75 g (ca 1 dl) mandel
100 g rumsvarmt smör
90 g (1 dl) strösocker
45 g (1/2 dl) råsocker (går att byta ut mot strösocker)
2 ägg
1 tsk fiberhusk
1/2 g saffran (1 kuvert)
1 msk kokande vatten
2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk vaniljsocker
100 g (2 dl) mandelmjöl
225 g ( 3 3/4 dl) glutenfri mjölmix, tex Semper mix

Annons
  1. Rosta mandlarna i en torr stekpanna i ett par minuter. Låt svalna och dela dem grovt.
  2. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget och blanda ordentligt.
  3. Rör ner fiberhusken i smeten.
  4. Lös upp saffranet med det kokande vattnet i ett litet glas. Låt stå i 10 minuter.
  5. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med saffranet och mandlarna. Blanda väl.
  6. Dela degen i tre delar och forma till längder. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper.
  7. Grädda i 175 grader i ca 25 minuter. Ta ut plåten och sänk värmen till 100 grader.
  8. Skär längderna i sneda bitar. Sätt tillbaka plåten i ugnen och låt torka i ca 40 minuter.

Glutenfria saffransskorpor

Annons
Annons
Dela på:

Annons

Laddar