Annons

Glutenfria scones

Snabbt och lättbakat bröd som smakar underbart gott varmt och nygräddat.

2014-09-28 10_Fotor_Fotor2
Glutenfria scones (8 bitar)

4 dl glutenfri mjölmix
2 tsk bakpulver
en nypa salt
50 g smör
2 dl mjölk

  1. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  2. Finfördela smöret i mjölblandningen.
  3. Tillsätt mjölken och arbeta snabbt ihop till en lös deg.
  4. Klicka ut degen till två runda kakor, ca 15 cm i diameter, på en plåt med bakplåtspapper. Nagga och skär två skåror i varje kaka som ett kors.
  5. Grädda i mitten av ugnen i 250 grader i ca 12 minuter.
Annons
Dela på:

2 kommentarer till “Glutenfria scones”

  1. Anneli skriver: 28 februari, 2016

    Hej!
    Saknar sökfunktion i denna bloggen!!!!! Blir jobbigt att bläddra tillbaka när det fyller på med recept.

    Mvh Anneli


    1. Anneli Andersson skriver: 29 februari, 2016

      Hej! Det finns en sökfunktion. Klicka på förstoringsglaset längst upp till höger på bloggen så kan du söka efter recept! /Anneli


Annons

Laddar