Tips! Följ mig på Instagram, Facebook och Pinterest för mer glutenfri inspiration. Om du inte vill baka med glutenfri mjölmix hittar du recept på naturligt glutenfria semlor här: Naturligt glutenfria semlorGlutenfria semlor (6 stora eller 8-10 mindre)25 g jäst50 g smör250 g (2 1/2 dl) mjölk10 g (1 msk) pulveriserat psyllium, tex Premium Psyllium eller Fiberhusk70 g (1/2 dl) vit sirap1/2 ägg (vispa upp ett ägg och använd hälften, ca 26 g om du väger det)1 tsk stötta kardemummakärnor1/2 tsk salt1/2 tsk hjorthornssalt300 g (ca 5 dl) glutenfri mjölmix, tex Semper mix1/2 uppvispat ägg till penslingFyllning:200 g mandelmassa (här hittar du recept på hemmagjord mandelmassa)Inkråmet från bullarnaca 3/4 dl mjölk eller grädde1 tsk vaniljsockerEv. 5 hackade mandlarGarnering:4 dl vispgräddeFlorsocker att pudra överSmula ner jästen i en degbunke.Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till 37 grader. Häll degspadet över jästen och rör tills den löst sig.Vispa ner psyllium och låt svälla i 10 minuter.Blanda ner sirap, uppvispat ägg, kardemumma, salt, hjorthornssalt och hälften av mjölmixen. Arbeta degen väl i maskin. Tillsätt resten av mjölmixen i omgångar, men spar lite till utbakningen. Fortsätt bearbetningen av degen tills den är slät och släpper bunken.Låt jäsa under bakduk i minst 30 minuter.Knåda degen lätt på mjölat bakbord och dela den i 6 delar om du vill ha stora semlor, eller 8 delar om du vill ha lite mindre semlor. Rulla till släta bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.Täck över med bakduk och låt jäsa i ca 30 minuter.Pensla med ägg och grädda bullarna i mitten av ugnen i 225 grader ca 8-10 minuter. Låt kallna på galler under bakduk.Skär av toppen på bullarna. Gröp ur inkråmet och lägg i en skål. Riv mandelmassan grovt (om du använder köpt).Blanda ihop inkråmet med mandelmassa, mjölk eller grädde, vaniljsocker och eventuellt grovhackade mandlar som jag tycker gör massan godare. Späd med mer vätska om du vill ha massan lösare.Fyll bullarna med mandelfyllningen.Vispa grädden och spritsa eller klicka på den på bullarna. Lägg på locken och pudra över florsocker. Tips på alternativ till klassiska semlor:Naturligt glutenfri semmelkladdkakaGlutenfri sockerkakssemlaGlutenfria prinsessemlorGlutenfria semmelrutorGlutenfria kanelbullesemlorGlutenfri semmelkakaGlutenfri semmeltårtaGlutenfria semmelmuffinsGlutenfria semmelvåfflor